Китайска супа със свински ребърца
Необходими продукти
- • 200 г свински ребра
- • 100-150 г прясно зеле
- • 1 глава лук
- • 1 бр. морков
- • 1/4 стрък праз
- • 1 кубче пилешки бульон
- • 2 резена джинджифил
- • 2-3 с.л. червено вино
- • 1 - 1 и 1/2 с.л. нишесте
- • 1 с.л. соев сос
- • сол
- • черен пипер
- • праз
Начин на приготвяне
Ребрата се накълцват на малки парчета. Поставят се в йенска тенджера (2 л), добавят се нарязаният на ситно лук, виното, солта, черният пипер и соевият сос. Задушава се под капак 15 минути в микровълнова фурна. Морковът се нарязва на тънки колелца, а зелето на тънки ивици. В задушеното месо се слагат морковите и зелето. Налива се 1 л топла вода, ароматизира се с почистения и нарязаният на ситно джинджифил, стрива се бульонът. Разбърква се, налива се още 500 мл топла вода, ври още 10 минути под капак в микровълнова фурна. Изважда се, налива се разтворено в малко вода нишесте и още 500 мл гореща вода. Ври 1-2 минути. Готовата супа се поръсва с нарязан на ситно праз.
Рецептата е добавена от korneliq на 1 Февруари 2009 г.
Източник: Бон Апети
Източник: Бон Апети
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 2 korneliq [Автор на рецептата] | Блага, не се притеснявай... слагай си тенджерката на котлона и си направи супата. Ти си по-добре, а питаш ли ги тези, дето нямат печки... как се оправят само с микровълнова | 9 Май 2009 |
# 1 Blaga | korneliq аз нямам МВ печка друго мога ли да използвам. Благодаряти. | 9 Май 2009 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.